Bemutatkozó fórum anyaga 1. Hírlevél 2. Hírlevél 3. Hírlevél 4.hírlevél 5. Hírlevél Média Fórum
ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS  - 2010                     SZÉKESFEHÉRVÁR   ÖREGHEGY-CSALA                                    12. VÁLASZTÓKERÜLET
Üdvözlöm, Németh László okl. építészmérnök vagyok. Székesfehérváron születtem, tanultam, az Öreghegyen saját építésű családi házunkban családommal 22 éve élek. Feleségem szintén okl. építészmérnök, két iskolás korú gyermekünk van.
Kezdettől fogva a szakmámban dolgozom, a Fejér Megyei Tervező Irodán pályakezdőként indultam, jelenleg a feleségemmel közös vállalkozásban építésztervezői
tevékenységet folytatok.
1995-ben a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési igazgatójaként dolgoztam, ami szép feladatot jelentett, tele voltam tervekkel, de a politika közbeszólt.
 
Miért szeretnék független képviselőjelölt lenni? 
Mert elegem van abból, hogy a politika nem engedi a szakmát ! 
 1990-94 között velem együtt négy építész volt a városfejlesztési bizottságban.  Ma egy sincs ! …Véleményem szerint azóta a város fejlesztési koncepció hiányában csak sodródik a napi politikai kényszereknek megfelelően, miközben a nálunk kisebb adóbevétellel rendelkező városok sorra lehagynak bennünket.
 
Itt az ideje, hogy a szakma beleszóljon a politikába !
 
Véleményem szerint a pártok torzsalkodásai, „mutyizásai”, a döntések szakmai előkészítetlensége sok kárt okozott a városnak.
Csak néhány városfejlesztési kérdést említenék:
-      A „Királyi Séta” megbukott. A Nemzeti Emlékhely ügyében csak botrányok vannak. Védőtető bontása, legutóbb egy használhatatlan tervpályázat kb. 50 millió Forintért. Tudomásul kell venni, hogy a Romkert elsősorban Nemzeti Sírkert, s ebből kiindulva kell a területet és környezetét rendezni.
 
(Én is pályáztam, a véleményemet egy későbbi fórumon ismertetem.)
-      Mentsük meg a Rózsaligetet egy kétes értékű „makettváros” rombolásától !
A Rózsaliget a fehérváriak, a diákok pihenő parkja kell hogy maradjon !
-      A „murvás” parkoló eladása elfogadhatatlan, a tervezett beépítéstovábbi egyensúlyi problémákat vet fel a Belvárosban.A Plaza épületében lévő piacot ki kell venni, s itt kell felépíteni egy zöldövezeti városi PIACOT. A palotavárosi iparcikk piac kérdésköre
is átgondolandó ezen a helyszínen. Kerüljön minden a helyére, lakóövezetben lakások legyenek, ne piac.
-      A bizonytalan értékű volt bőrgyári épület drága hasznosítása helyett átgondolandó egy „Kulturális Központ” létesítése a buszpályaudvarral szemközti területen. Így „szegény” Petőfi-szobor is méltó környezetbe
kerülhet egy szoborpark részeként. A bőrgyári épület maradjon meg művésztelepnek.
-      Az új buszpályaudvar építése helyett a Regionális Közlekedési Központot
kellett volna felépíteni a vasútállomás mellett. Egy értékes telkünk megmarad, s nincs játékterem a város közepén. A régi buszpályaudvar felújított épülete elég lett volna egy decentrumhoz.
-      A Fiskális úti orvosi rendelő átépítésének tervét nem csak az építészszakma kritizálja. Átgondolatlanul teszik a meglévő épület tetőterébe a felnőtt orvosi ellátást. A terület így is túlzsúfolt, parkolni alig lehet.
Miért nem a Posta épületével közös, önkormányzati telken épül fel egy öreghegyi szolgáltató központ földszinti rendelővel, parkolókkal ?
Számtalan megoldatlan kérdés van még (pl. Fürdő-, wellnesközpont,  szállodák, kerékpárút a Fiskális úton, Köztemető méltó bejárata, stb…), melyhez kell a szakma tevékeny jelenléte. Ehhez szükséges az Ön támogatása is, hiszen célunk közös:
Élhetőbb, szerethetőbb, otthonosabb Székesfehérvárt !Amennyiben egyetért velem, kérem támogasson képviselő jelöltnek.Képviselőként – az önkormányzati törvénnyel összhangban – a település egészéért vállalt felelősséggel képviselem a választóim érdekeit. Ajánlószelvényét (Jelölt neve: Németh László; független jelölt) kérem juttassa el címemre (Székesfehérvár Turóci u. 20.), vagy telefonos, e-mailes értesítés esetén szívesen elmegyek Önhöz. További információ:
www.ne-mo.hu 
E-mail.:
ne-mo@ne-mo.hu  vagy ne-mo@freemail.hu
Telefon: 06-22-300-578 vagy 06-20-475-72-18 
Köszönöm, hogy elolvasta 1. hírlevelemet, folytatása lesz.
2010.08.17.


www.valasztas.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!